Nürnberger Versicherung
Nürnberg

 

The entry for the main administration building of Nürnberger Versicherung insurance company divides the 100,250 m² gross surface area into an all-glass office barrel and a two-dimensional, jagged office building.
The office tower’s air-conditioning façade uses stored solar power for heating   in winter, prevents transmission losses and enables individual, natural ventilation through windows. On all three floors a WINTER GARDEN is envisaged as a greened recreation area in close proximity to work places.
The two dimensional office building is completely cloaked in an arched air-conditioning sheath. A sort of large GREENHOUSE, it enables all employees to use the greened recreational areas throughout the entire year. 
 
Organiser: 
Nürnberger Versicherung
Award: 
5th prize
Consultants: 
Transsolar, Stuttgart
Competition type: 
Free competition